Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €50
Meer dan 10.000 tevreden klanten
Onderdeel niet gevonden? Inbouwservice
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
  Gratis verzending vanaf €50
  Meer dan 10.000 tevreden klanten

  3 januari 2023

  Parkeersensoren; waarom iedere auto ze nodig heeft!

  Wat ons betreft zijn de parkeersensoren één van de beste uitvinden van de afgelopen tijd. Wanneer jouw auto is voorzien van parkeersensoren ben je niet meer afhankelijk van je eigen inschattingsvermogen. Vooral wanneer je pas een nieuwe auto hebt gehaald is dit handig, omdat je op dat moment nog niet zo goed weet tot hoever je kunt doorrijden. Met behulp van parkeersensoren weet je dus precies hoeveel ruimte je nog hebt aan zowel de voorkant als de achterkant van je auto. Parkeersensoren kennen ontzettend veel voordelen en deze willen wij graag met jullie delen! 

  Parkeersensoren voor iedereen

  Daar waar parkeersensoren vroeger alleen maar te gebruiken waren bij de luxe auto’s, zijn er tegenwoordig allerlei verschillende soorten parkeersensoren. Deze kun je bij Caraudiogigant al vanaf €24,95 kopen. Het grootste voordeel van deze parkeersensoren is het feit dat deze niet alleen obstakels voor en achter de auto herkent, maar ook dat ene lage paaltje die net onder je spiegel niet te zien is. Het bespaard je dus niet alleen een dure reparatie, maar het maakt het inparkeren ook nog eens een stuk makkelijker! 

  Achteruitrijsensoren 

  De achteruitrijsensoren treden in werking zodra je de auto in zijn achteruit schakelt. Deze zenden een ultrasoon of een elektromagnetisch signaal uit. De signalen kaatsen op naderende objecten en wanneer de sensor het te snel terug ontvangt, geeft hij een waarschuwing af. Dit zijn geluidssignalen, waarvan de frequentie stijgt naarmate je een object nadert. 

  Systemen kunnen ook visuele signalen afgeven. Denk hierbij aan LCD- of LED-lichtjes, de sneller gaan knipperen bij het naderen van hindernissen, dan wel waarschuwingen via het achtergrondverlichting LED-scherm. In de regel zijn de sensoren op de achterbumper geplaatst. 

  Parkeerhulp voor dagelijks gebruik 

  Parkeersensoren zijn echt een must wanneer je regelmatig moet parkeren in drukke steden en parkeergarages. Parkeerplaatsen worden namelijk steeds krapper, omdat zij op deze manier meer auto’s kunnen plaatsen binnen de beschikbare ruimte. Waar je vroeger nog ontzettend veel ruimte had, moet je het tegenwoordig doen met minder dan 25 cm aan beide zijden van je auto. Vooral wanneer je moet indraaien of parkeren zonder parkeersensoren, vraagt dit om een hoop inschattingsvermogen, kennis en ervaring. 

  Parkeersensoren voor en achter 

  De moderne auto’s zijn inmiddels standaard uitgerust met parkeersensoren aan zowel de voor- als aan de achterkant. De meeste auto’s hebben alleen sensoren aan de achterkant, want het is lastiger om de achterkant in te schatten. In principe zijn parkeersensoren aan de achterkant meer dan genoeg. Wil je helemaal zeker zijn dat je jouw auto schadevrij parkeert? Dan kan je er ook voor kiezen om parkeersensoren aan de voorkant te laten plaatsen. 

  Parkeersensoren inbouwen 

  Je kunt natuurlijk parkeersensoren zelf inbouwen, wanneer je de juiste gereedschappen, onderdelen en handleidingen hebt. Maar hierbij is het ontzettend belangrijk om erg voorzichtig te zijn. In de meeste gevallen moet er namelijk geboord worden in de bumper. Dit kan al heel snel misgaan. Wij raden het daarom aan om de parkeersensoren te laten inbouwen. 

  Parkeersensoren laten inbouwen 

  Wil je jouw auto ook graag voorzien van parkeersensoren, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je deze moet inbouwen? Maak dan gebruik van onze inbouwservice. Wij werken erg nauw samen met onze inbouwpartner, Cartop Automotive. Zij kunnen ervoor zorgen dat jouw achteruitrijsensoren heel eenvoudig naar wens wordt geplaatst. 

  Dus zoals je hebt kunnen lezen is het ontzettend belangrijk om je auto te voorzien van parkeersensoren. Dit maakt het autorijden niet alleen een stuk eenvoudiger, maar het wordt op deze manier ook nog eens veel leuker! Je hoeft je namelijk nooit meer zorgen te maken over een parkeerplaats. Heb je zelf nog vragen omtrent parkeersensoren of ben je op zoek naar bijvoorbeeld DAB+ ontvangers, draadloze CarPlay boxen of andere accessoires? Neem dan gerust contact met ons op!

  Laat een reactie achter

  Comment form Text

  * Vereiste velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking