Parkeersensoren

Filters
46 ProductenPagina 1 van 2
AMiO Parkeersensoren | 8 zwarte sensoren | AMiO
-20%

Parkeersensoren 

De meeste nieuwe auto’s beschikken al over parkeerhulp. Dit zijn voornamelijk parkeersensoren. We kennen allemaal wel de gezegde; “een ongeluk zit in een kleine hoekje.” Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je auto is voorzien van parkeersensoren. Je krijgt op deze manier namelijk een melding als het voertuig obstakels tegenkomt. Door deze melding weet je natuurlijk precies wanneer je moet remmen of uitwijken. 

Achteruitrijsensoren van Cartronix 

De achteruitrijsensoren van Cartronix zijn voorzien van een dubbele CPA en geavanceerde chipset. Dit betekent dat je voorzien bent van een ruime dekking en detectie van personen en objecten. Krijg voortaan direct een melding op het LED-display van de achteruitrijsensoren wanneer je te dicht bij een object komt. Daarnaast is de achteruitrijsensor ook nog eens voorzien van een ingebouwde alarmfunctie. Zo krijg je niet alleen te zien wanneer je moet remmen, maar kun je het ook nog eens horen. De parkeersensoren maken het fileparkeren op deze manier wel een stuk makkelijker!

Verschil parkeersensor en achteruitrijcamera 

Wanneer je denkt aan parkeerhulp dan denk je eigenlijk al gauw aan twee dingen. Parkeersensoren en achteruitrijcamera’s. Gelukkig kun je bij ons terecht voor beide! Het verschil tussen parkeersensoren en een achteruitrijcamera is het feit dat je bij een achteruitrijcamera ook daadwerkelijk beeld ziet van wat er gebeurd. Bij de parkeersensoren wordt je door middel van een signaal gewezen op de obstakels achter het voertuig. Hierbij worden er dus geen beelden vertoond. 

Voordelen parkeersensoren 

Het gebruiken van parkeersensoren kent natuurlijk ontzettend veel voordelen. De parkeersensoren zijn ook niet-voor-niets één van onze bestsellers van het moment. Om het jullie in ieder geval gemakkelijk te maken hebben we de belangrijkste voordelen opgesomd; 

  • Parkeer veilig en voorkom schade 
  • De achteruitrijsensor is voorzien van een LED kleurendisplay 
  • De parkeersensoren zijn voorzien van alarmsignalen 
  • Ruim bereik van totaal 2,5 meter! 
  • Is te gebruiken in alle soorten auto’s 
  • De alarmsensoren zijn te verkrijgen in zes verschillende kleuren 

Achteruitrijsensoren inbouwen 

Wil jij je auto graag voorzien van een parkeersensor, maar weet je niet hoe je deze moet inbouwen? Geen probleem! Je kunt namelijk altijd gebruik maken voor onze inbouwservice. Onze inbouwpartner, Cartop Automotive, zorgt er dan voor dat jouw achteruitrijsensoren volledig naar wens worden ingebouwd. 

Parkeersensoren kopen bij Caraudiogigant 

Ben jij nog op zoek naar parkeersensoren? Dan ben je bij Caraudiogigant natuurlijk aan het juiste adres! Bestel jij namelijk voor 23:59 je parkeersensoren set? Dan geniet jij morgen al van de grote voordelen van een parkeersensor! 

Heb je vragen omtrent de parkeersensoren of ben je op zoek naar een DAB+ ontvanger, CarPlay dongle of andere accessoires? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van professionals staat altijd klaar om je te voorzien van advies!

Veelgestelde vragen over parkeersensoren

Een parkeersensor werkt door ultrasone geluidsgolven uit te zenden en de weerkaatsing ervan van nabijgelegen objecten op te vangen. Deze weerkaatste geluidssignalen worden omgezet in elektrische signalen, die worden verwerkt door een controle-eenheid. Op basis van deze signalen wordt de bestuurder gewaarschuwd voor obstakels tijdens het inparkeren of manoeuvreren.

Universele parkeersensoren worden in de fabriek afgesteld en zijn ontworpen om te functioneren met verschillende voertuigen zonder verdere aanpassingen. Ze maken gebruik van standaardinstellingen die passen bij de meeste voertuigen en vereisen over het algemeen geen aanpassing of afstelling door de gebruiker. Dit maakt de installatie van universele parkeersensoren eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Parkeersensoren worden meestal geplaatst op strategische locaties aan de achterkant van het voertuig. Dit omvat doorgaans de achterbumper, waarbij sensoren gelijkmatig worden verdeeld langs de breedte van de bumper. Het aantal sensoren kan variëren, maar typisch zijn er vier sensoren geïnstalleerd. Bij sommige voertuigen kunnen ook sensoren aan de voorzijde worden geplaatst. Het exacte positioneringspatroon kan verschillen afhankelijk van het merk en model van het voertuig, en de installatie-instructies van de fabrikant moeten worden gevolgd om de juiste plaatsing te waarborgen.

"De kosten voor het inbouwen van parkeersensoren kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het voertuig. Voor kleine voertuigen, zoals compacte auto's, kunnen de kosten voor het inbouwen van parkeersensoren variëren van €90 tot €150. Voor middelgrote voertuigen, zoals sedans en SUV's, kunnen de kosten liggen tussen €175 en €350. Voor grotere voertuigen, zoals bestelwagens en campers, kunnen de kosten oplopen tot €300 of meer."

Parkeersensoren achter zijn sensoren die aan de achterzijde van een voertuig worden geïnstalleerd en die waarschuwingssignalen geven wanneer ze objecten detecteren tijdens het achteruitrijden of inparkeren.

Je kunt parkeersensoren testen door langzaam achteruit te rijden naar een obstakel en te controleren of de sensoren waarschuwingssignalen afgeven. Dit. is aangeraden, voordat er daadwerklijk een gat wordt geboord voor het plaatsen van de sensoren