Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €50
Meer dan 10.000 tevreden klanten
Onderdeel niet gevonden? Inbouwservice
0
0
Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €50
Meer dan 10.000 tevreden klanten

26 september 2023

Hoe kan ik mijn velgen beschermen?

Een innovatieve oplossing 

We trappen dit artikel af met een van de meest effectieve manieren om je velgen te beschermen, namelijk door gebruik te maken van de Alloygator velgen beschermer. Dit product biedt een duurzame bescherming tegen stoeprand schade, krassen en andere schadelijke elementen op de weg. De Alloygator is een flexibele kunststof strip die om de rand van je velgen wordt gemonteerd, waardoor er eigenlijk een beschermende barrière ontstaat. 

Deze velgenbeschermer is ook bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren en past op bijna alle velgen-maten en stijlen. Neem maar eens een kijkje in onze webshop. 

Regelmatig onderhoud en schoonmaak 

Naast het gebruik van een velgen beschermer is het ook heel erg belangrijk om je velgen regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Dit doe je namelijk omdat vuil, remstof en andere vormen van viezigheid zich kunnen ophopen op je velgen. Op de lange duur zal dit zorgen voor schade. Mocht je je afvragen hoe je je velgen nou het beste kunt onderhouden? Lees dan verder, want we geven je nu een aantal belangrijke tips: 

1. Reinig je velgen regelmatig

Wij raden het aan om je velgen minstens één ker per maand grondig schoon te maken. Hoe? Door een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel te gebruiken. Gebruik deze producten om vuil en remstof voorzichtig te verwijderen. Let wel op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gaat gebruiken omdat de afwerking je velgen kan beschadigen! 

2. Bescherm je velgen tegen extreme temperaturen

Wist je dat extreme temperaturen ook je velgen kunnen beschadigen? Zorg er daarom voor dat je auto is opgeslagen in een koele, droge omgeving (indien mogelijk natuurlijk). Als je in een regio met extreme weersomstandigheden woont, overweeg dan het gebruik van wielhoezen om je velgen te beschermen. 

3. Gebruik de juiste velgenreinigers

Zoals we al eerder hebben vermeld, is het erg belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Bij het schoonmaken van je velgen is het belangrijk om velgenreinigers te gebruiken die ook daadwerkelijk geschikt zijn voor het type velg dat je hebt. Sommige velgen hebben namelijk een specifieke afwerking, zoals gepolijst aluminium of geverfd metaal, en vereisen aangepaste reinigingsproducten om schade te voorkomen. 

Vermijd stoeprand schade

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om stoeprand schade te vermijden. We horen je nu al denken: ‘Alsof dat iets is wat ik expres doe'. Nee, zeker niet, maar er zijn een aantal tips om stoeprandschade te voorkomen. Deze zullen we ook met je delen: 

1. Wees (extra) voorzichtig bij het parkeren 

De meeste schade rondom de velg ontstaat bij het parkeren. Wees daarom extra voorzichtig wanneer je de auto gaat parkeren. Bij het parkeren is het belangrijk om langzaam en voorzichtig te manoeuvreren. Maak hierbij gebruik van je zijspiegels en parkeersensoren als je die hebt om jezelf te helpen bij het nauwkeurig positioneren van je auto. 

Mocht je auto geen parkeersensoren hebben? Neem dan een kijkje in onze webshop. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan, waardoor er altijd wel een tussenzit dat past op jouw voertuig. Zo niet of kom je er niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. 

2. Gebruik parkeerhulpmiddelen 

Parkeerhulpmiddelen zoals parkeerblokken of achteruitrijcamera kunnen helpen om schade aan je velgen te voorkomen. Deze hulpmiddelen markeren de rand van de stoep en dienen eigenlijk als een visuele aanwijzing om je te helpen op een veilige afstand te blijven, waardoor je stoeprand schade kan voorkomen. 

3. Overweeg de velgenbeschermer 

Zoals we al eerder hebben vermeld, is de Alloygator velgbeschermer een uitstekende manier om je velgen te beschermen tegen stoeprandschade. Het flexibele materiaal absorbeert impact en voorkomt op deze manier dat je velgen direct in contact komen met de stoep. 

Wees bewust van je rijgedrag 

Tot slot is het natuurlijk ook erg belangrijk om bewust te zijn van je rijgedrag. Je rijgedrag speelt namelijk een cruciale rol bij het beschermen van je velgen. Hier zijn een aantal tips om je velgen te beschermen: 

1. Rijd voorzichtig op slecht wegdek 

“Let op, slecht wegdek”. Je hoort deze melding ongetwijfeld wanneer je gebruik maakt van een navigatiesysteem. Let daarom ook echt daadwerkelijk op wanneer je deze melding te horen krijgt. Op wegen met kuilen, hobbels en andere gevaarlijke situaties is het belangrijk om langzamer te rijden en voorzichtig te manoeuvreren om schokken op je velgen te minimaliseren. 

2. Vermijd obstakels op weg 

Probeer daarnaast ook obstakels op de weg te vermijden. Denk hierbij aan obstakels zoals putdeksels en grote stenen. Als je ze echt niet kunt vermijden, probeer er dan zo langzaam mogelijk overheen te rijden. Op deze manier verlicht je namelijk de impact op de velgen. 

3. Neem de bochten voorzichtig 

Wanneer je een scherpe bocht neemt, is het belangrijk om de snelheid te verminderen. Het komt namelijk wel eens voor dat je bij het nemen van een scherpe bocht tegen een stoeprand aanschuurt met de velg.  

Velgen beschermen: een cruciale stap voor onderhoud 

Dus, zoals je hebt kunnen lezen, zijn er genoeg manieren om je velgen te beschermen tegen schade. Het beschermen van je velgen is essentieel om de waarde en het exterieur van je auto te behouden. 

Met de juiste zorg en aandacht kunnen je velgen vele jaren meegaan zonder onnodige slijtage of schade. Volg onze onderhoudstips zodat je jouw velgen kunt beschermen.

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »