Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €50
Meer dan 10.000 tevreden klanten
Onderdeel niet gevonden? Inbouwservice
0
0
Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €50
Meer dan 10.000 tevreden klanten

5 december 2022

De beste Android Auto apps voor onderweg

1. Android Auto Google Maps 

Het zal je vast niet verbazen, maar op nummer 1 staat natuurlijk één van de beste navigatie applicaties ooit: Google Maps. Google Maps is niet alleen ontzettend populair, maar de gebruiksvriendelijkheid van deze applicatie is ook nog eens ontzettend fijn. Het werkt namelijk erg simpel en je kunt Google Assistent gebruiken om routebeschrijvingen op te vragen. Wil je bijvoorbeeld naar de dichtstbijzijnde tankstation? ‘Hé Google, navigeer naar tankstation’. Android Auto Google Maps berekent vervolgens direct de route en jij kunt heel eenvoudig naar de dichtstbijzijnde tankstation rijden. Hoe vet is dat? 

2. Android Auto Spotify 

Het navigeren is natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar laten we even eerlijk zijn.. een autorit zonder muziek is toch helemaal niets? Of laten we het anders verwoorden; een autorit zonder je eigen muziek is toch helemaal niets? Daarom kun je gelukkig met Android Auto heel eenvoudig je eigen favoriete nummers afspelen. Ons favoriete muziek app is Android Auto Spotify, maar het hangt natuurlijk volledig af van welke app jij normaliter gebruikt om muziek af te spelen. Wij zijn in ieder geval helemaal dol op Spotify, omdat je hier heel eenvoudig al je afspeellijsten en opgeslagen albums kunt afspelen. Je bladert heel simpel door verschillende muziekgenres of kies specifiek muziek uit een bepaalde tijdsperiode. Zo wordt je lange autorit toch nog een stuk gezelliger! 

3. Navigeer met Waze

Dit is een Android Auto app dat in de laatste jaren ontzettend populair is geworden. Steeds meer mensen maken gebruik van Waze. Met Waze navigeer je niet alleen heel eenvoudig van A naar B, maar je krijg ook nog eens extra veel verkeersinformatie. Deze worden allemaal doorgegeven door andere Waze-gebruikers. Door gebruik te maken van Waze weet je dus precies waar het druk is en welke wegen je het best kunt vermijden. 

Oh ja.. ook wel leuk om er even bij te vermelden. Met Waze kun je ook gewoon gebruik maken van Google Assistent. 

4. Chatten met WhatsApp Android Auto 

Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welke applicatie je gebruikt om te chatten met familie, vrienden en collega’s, maar de meest gebruikte is natuurlijk wel WhatsApp. De mogelijkheden van WhatsApp Android Auto zijn natuurlijk wel beperkt. Dit heeft voornamelijk te maken met verkeersveiligheid. Het is namelijk niet de bedoeling dat je tijdens het rijden berichten gaat typen of gesprekken gaat lezen. Daarom heb je de mogelijkheid om met Android Auto inkomende berichten af te laten spelen. Je kunt heel eenvoudig een antwoord sturen door middel van Google Assistent. Speel het inkomende bericht af, klik op het microfoontje en spreek je antwoord in. Simpeler gaat haast niet, toch? 

5. TuneIn Radio 

Het is natuurlijk ontzettend fijn om je eigen muzieklijsten af te spelen met Spotify, maar soms weet je gewoon even niet meer wat je moet luisteren. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je gewoon ouderwets radio kunt luisteren. Heb je zelf nog geen DAB ontvanger in je auto? Dan is de TuneIn Radio app natuurlijk ontzettend handig. Dit is een internetradio, waarbij je heel eenvoudig voor specifieke zenders kunt kiezen. TuneIn slaagt er goed in om gebruikers deze interessante zenders aan te bevelen. 

6. Sygic Android Auto 

Wil je eigenlijk het liefst gewoon navigeren zonder internet? Maak dan gebruik van Sygic. Je download op deze manier kaarten van vrijwel elk land op je telefoon, inclusief 3D-kaarten. Deze worden meerdere keren per jaar geüpdatet. Wat deze app zo fijn maakt is het feit dat zij zich richten op het begeleiden van gebruikers, zowel in de auto als te voet. Je krijgt een route voorgeschoteld en zelfs offline zie je nog een rijbaan-begeleiding op de snelweg. Ideaal! 

7. Geen boetes meer met Flitsmeister

De naam van deze app zegt het eigenlijk al, deze app waarschuwt gebruikers voor flitsers. Over de jaren heen is de dienst getransformeerd tot een volwaardige navigatie-app waar verkeerswaarschuwingen centraal staan. 

Bestuurders van de app rapporteren flitsers, files en ongelukken, waardoor jij meteen weet waar je aan toe bent. Deze meldingen verschijnen uiteraard ook in Android Auto in beeld. Flitsmeister communiceert ook nog eens met slimme stoplichten, waarmee je in Android Auto ziet of een stoplicht op rood of groen staat. Handig wanneer je bij dat ene irritante stoplicht het licht niet kunt zien door je eigen auto dak, of als er een vrachtwagen voor je staat.

Zoals je zelf waarschijnlijk ook al weet zijn er nog honderden applicaties die jouw rijervaring vergemakkelijken. Android Auto maakt het autorijden niet alleen een stuk leuker, maar ook nog eens een stuk veiliger! Heel eenvoudig navigeren, routes opvragen, muziek luisteren en berichtjes versturen terwijl je gewoon je handen aan het stuur houdt. 

Dus ben jij nog op zoek naar zo’n 1-DIN autoradio of 2-DIN autoradio met Android Auto? Neem dan gerust een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op. Ons team staat altijd klaar om je te voorzien van advies. Dankzij ons ruime assortiment, hebben we altijd wel een autoradio dat in jouw auto past! 

Reacties

  • Door Mustapha Yaalou, 11 december 2022

    Beste Hendrik,

    Bedankt voor je bericht. Wij hebben hier inderdaad een oplossing voor. Dit betreft artikel CTX-777. In de advertentie leggen wij haarfijn uit wat de opties en mogelijkheden zijn met dit product....

  • Door Hendrik, 11 december 2022

    Is er ook een mogelijkheid mijn Apple carplay draadloos te maken?

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »