Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €50
Meer dan 10.000 tevreden klanten
Onderdeel niet gevonden? Inbouwservice
0
0
Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €50
Meer dan 10.000 tevreden klanten

31 januari 2023

Apple CarPlay: dit kan je er allemaal mee!

Hoe werkt Apple CarPlay?

Apple CarPlay is ontworpen voor iPhone gebruikers. Dit systeem zorgt ervoor dat je alle belangrijke functies van je iPhone kunt bedienen via het multimediasysteem van je auto. Denk hierbij aan functies zoals bellen, muziek afspelen, navigeren en berichtjes versturen. 

Is je iPhone gekoppeld met het multimediasysteem van je auto? Dan is het belangrijk om toestemming te geven via je je telefooninstellingen. Wanneer dit eenmaal is gedaan wordt er automatisch verbinding gemaakt. Vanaf dat moment verschijnt de vertrouwde IOS-interface op het scherm in de auto. 

Auto’s met Apple CarPlay 

Zoals we al eerder hebben verteld zijn er steeds meer autos die standaard voorzien zijn van Apple CarPlay. Mocht jouw auto niet voorzien zijn van Apple CarPlay, dan zijn er gelukkig genoeg andere manieren om gebruik te maken van Apple CarPlay. Er zijn namelijk universele autoradio’s, die achteraf in te bouwen zijn. Wij hebben een ruim assortiment aan 1-DIN autoradio’s en 2-DIN autoradio’s, die voorzien zijn van Apple CarPlay. 

Apple CarPlay: mogelijkheden 

Muziek luisteren 

Een van de belangrijkste functies van Apple CarPlay is natuurlijk het feit dat je draadloos muziek kunt luisteren, direct vanaf je iPhone. Dit bespaard je een hoop gedoe en laten we even eerlijk zijn, goede muziek maakt de rit toch een stuk leuker. 

Spraakberichten sturen 

Met Apple CarPlay hoef je eigenlijk nooit meer offline te zijn. Je kunt namelijk dankzij het slimme auto systeem via Siri berichten inspreken. Onder andere met WhatsApp en de standaard berichten-app van je iPhone. Zo ben je altijd online, op een veilige manier! 

Navigeren 

Wat Apple CarPlay nou zo toegankelijk maakt is het feit dat je heel eenvoudig gebruik maakt van navigatie apps zoals: kaarten en Google Maps. Zo hoef je niet meer gebruik te maken van je tom-tom of je standaard navigatiesysteem die je om de zoveel tijd dient up te daten. Deze eerder-genoemde applicaties passen de route aan op het huidige wegverkeer. Dit betekent dat je altijd de snelste route te zien krijgt! 

Bellen 

Wanneer je aan het rijden bent ga je natuurlijk niet bellen achter het stuur. Gelukkig hoeft dit sinds de komst van Apple CarPlay ook niet meer. Je kunt namelijk dankzij het geluidssysteem van je auto heel eenvoudig handsfree bellen. Wel zo fijn, toch? 

Leuke Apple CarPlay-apps 

Wat het gebruik van Apple CarPlay nou zo leuk maakt is natuurlijk het feit dat je ook kunt genieten van allerlei apps. Denk hierbij aan: 

TuneIn 

We kennen het allemaal wel. Het vinden van een een nieuw radiostation kan soms erg frustrerend zijn. Dan hebben we het voornamelijk over het vinden van de juiste frequentie. Gelukkig zijn hier genoeg oplossingen voor. Met TuneIn luister je via internet naar vrijwel elk mogelijk radiostation. 

Flitsmeister 

Wanneer we op de weg zijn is het belangrijk om rekening te houden met de snelheid. Nu vergeten we het allemaal wel eens en rijden we soms een aantal km te hard. Erg zonde natuurlijk. Maak gebruik van Flitsmeister! Flitsmeister houdt je namelijk op de hoogte van alle flitspalen en trajectcontroles. Op deze manier kun je nooit meer per ongeluk iets harder rijden dan toegestaan. 

Audible 

Weet je even niet meer wat je moet luisteren en ben je al het muziek even zat? Maak dan gebruik van Audible! Audible is een app met allerlei soorten luisterboeken. Dus heb je een lange autorit? Dan is Audible natuurlijk ideaal om tijd te doden. 

Is draadloos Apple CarPlay mogelijk? 

Ja zeker. Er zijn genoeg manieren om Apple CarPlay draadloos te gebruiken. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met twee factoren. Niet iedere auto ondersteunt namelijk van fabriek draadloos CarPlay. Ondersteunt jouw auto geen draadloos CarPlay? Geen zorgen. Door gebruik te maken van een CarPlay dongle of CarPlay box kun je jouw bestaande CarPlay omtoveren tot een draadloos CarPlay systeem! 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er ontzettend veel mogelijkheden met Apple CarPlay. Ben je benieuwd of je gebruik kunt maken van Apple CarPlay in jouw auto? Neem dan gerust even contact met ons op! Ons team staat altijd klaar om je te voorzien van advies. Dankzij ons ruime assortiment, hebben we altijd wel een autoradio met Apple CarPlay dat in jouw auto past!

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »