Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €50
Meer dan 10.000 tevreden klanten
Onderdeel niet gevonden? Inbouwservice
0
0
Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Gratis verzending vanaf €50
Meer dan 10.000 tevreden klanten

4 juli 2023

Apple CarPlay Android: zo installeer je het in jouw auto

Het gemak van Android Car Play 

We weten allemaal dat het gebruik van je telefoon tijdens het autorijden gevaarlijk is. Tegelijkertijd kunnen we anno 2023 ook niet meer zonder onze smartphone. Sterker nog, onze telefoon zit vol met handige functies die het autorijden een stuk makkelijker en fijner maken. Met Android Auto en Apple CarPlay maak je heel eenvoudig gebruik van deze functies. Denk hierbij aan apps zoals Google Maps, Waze, Spotify en Flitsmeister. 

Integratie van smartphone-apps in je auto 

Deze handige functies zijn beschikbaar op je smartphone en zijn vaak krachtiger en een stuk gebruiksvriendelijker dan de standaard functies op de ingebouwde navigatiesysteem in modernere auto’s. Daarom kiezen veel autofabrikanten en bestuurders ervoor om deze navigatiesystemen achterwege te laten en in plaats daarvan gebruik te maken van Android Auto of Apple CarPlay. Deze systemen stellen je in staat om de functies van je telefoon te bedienen via het centrale scherm van je auto. Navigeren en muziek afspelen gaat op deze manier een stuk sneller, soepeler en ontzettend eenvoudig. 

Hoe werkt Apple Carplay & Android Auto?

Beide systemen werken eigenlijk op basis van een vergelijkbaar principe. Ze bieden een beperkt aantal functies van je telefoon op een overzichtelijke manier via het scherm in je auto. Met grotere knoppen en het weglaten van niet-noodzakelijke functies, zijn ze en stuk sneller en gemakkelijker te bedienen dan je telefoon in een houder aan het raam of op je dashboard. Bovendien hebben auto’s vaak grotere schermen, waardoor de navigatie ook automatisch een stuk duidelijker wordt. Beide systemen beperken ook het aantal meldingen dat je ontvangt, zodat je niet wordt afgeleid door binnenkomende WhatsApp berichten of andere notificaties tijdens het rijden. 

Wil je jouw Apple CarPlay nog verder uitbreiden? Dat kan met de carplaybox. Op deze manier tover je jouw CarPlay functie om tot een volledig genot van autorijden. Deze box zorgt er namelijk voor dat je alles uit jouw CarPlay haalt. Denk hierbij aan het kijken van live televisie, het afspelen van je favoriete Netflix series en het afspelen van muziek via YouTube. 

Houd wel rekening: dit zijn alleen functies die voor de bijrijder interessant zijn! Tijdens het autorijden moet je namelijk je focus alleen op de weg houden. 

Altijd up-to-date navigatie 

Het grootste voordeel van Android Auto en Apple CarPlay is het feit dat deze draaien op je smartphone. Dit zorgt ervoor dat het systeem altijd up-to-date blijft. Dit is vooral gunstig bij occasions, omdat ingebouwde navigatiesystemen meestal maar enkele jaren updates ontvangen. Met Android Auto en Apple CarPlay heb je dus altijd de nieuwste versie en actuele navigatie. Zo weet je precies op welk moment er file is, zelfs als je auto al meer dan 15 jaar oud is! 

Apple CarPlay installeren in jouw auto

CarPlay wordt ondersteund door alle iPhones met IOS7 of nieuwer. Houd wel rekening met het feit dat je auto compatibel dient te zijn met CarPlay. Is dit niet het geval? Dan kun je uiteraard ook een 2 din autoradio of 1 din autoradio met carplay bestellen op onze webshop. In de nieuwere modellen kun je ook draadloos verbinding maken, terwijl in andere auto’s nog een kabel nodig is. 

Bedrade aansluiting 

Sluit je iPhone met een originele Apple-kabel aan op de USB-poort van de auto. Kies op het scherm van de auto voor Apple CarPlay en je bent helemaal ready om gebruik te maken van CarPlay!

Draadloze verbinding 

Houd de spraakbesturingsknop op het stuur of het dashboard ingedrukt om de Bluetooth van de auto in te schakelen. Op je iPhone ga je naar ‘instellingen’ -> ‘Algemeen’ -> ‘CarPlay’ en selecteer je auto om verbinding te maken. Simpel as that. 

Gebruik van CarPlay 

Hoewel de meeste auto’s voorzien zijn van een touchscreen multimedia systeem, werkt CarPlay ook uitsteken met spraakbesturing. Hierbij is het wel belangrijk om Siri in te schakelen op je telefoon. Eenmaal verbonden? Druk op de spraakbedieningsknop en vraag Siri op een nummer af te spelen, een bestemming in te stellen of een contactpersoon te bellen. 

Een groot voordeel van CarPlay is het feit dat op je telefoon kunt aanpassen welke apps zichtbaar zijn op het scherm van je auto. Om dit in te stellen ga je naar ‘Algemeen’ -> ‘CarPlay’ en selecteer je de auto. Kies de optie ‘Aanpassen’ om de lijst met applicaties te openen. Met de plus- en min-knop kun je apps toevoegen of verwijderen, en door apps ingedrukt te houden kun je de volgorde aanpassen. 

Android Auto installeren in jouw auto 

Het merendeel van de smartphones draait op het Android-besturingssysteem van Google. In 2014 introduceerde Google Android Auto, maar het werd lange tij niet officieel ondersteund in Nederland. Gelukkis is hier verandering in gekomen en kunnen we al een lange tijd gebruik maken van Android Auto. Voor telefoons met Android 6 tot en met 9 moet je de Android Auto-app downloaden uit de appstore, terwijl de functionaliteit standaard is ingebouwd vanaf Android 10. 

Aansluit van Android Auto

Sluit je telefoon met een USB-kabel aan op het multimediasysteem van de auto of de autoradio. Android Auto zal automatisch starten of een melding weergeven waarin wordt gevraagd of je Android Auto wilt starten. Is dit niet het geval? Druk dan op de Android Auto-knop op het scherm van je radio- of infotainmentsysteem. 

Als zowel je telefoon als de auto draadloze verbinding ondersteunen voor Android Auto, verbind dan eerst je telefoon via Bluetooth met de auto. Daarna kun je Android Auto starten via het hoofdscherm van je auto. 

Gebruik van Android Auto 

Zodra Android Auto actief is, zie je een vereenvoudigd startscherm met slechts enkele apps die handig zijn tijdens het rijden. Je kunt het systeem heel eenvoudig bedienen via het scherm, maar het is veiliger om spraakopdrachten te gebruiken. Dit werkt namelijk via Google Assistant en kan ook in het Nederlands! Druk op de spraakbesturing knop en vraag bijvoorbeeld om iemand uit je contactenlijst te bellen, je favoriete muziek af te spelen of een bestemming in te voeren voor navigatie. 

Standaard worden alle apps die compatibel zijn met Android Auto weergegeven op het scherm van je auto. Via je telefoon kun je deze, net als op de iPhone, instellen. Handig is ook de mogelijkheid om een snelkoppeling toe te voegen om met één druk op de knop een contactpersoon te bellen. 

Autoradio kopen bij Caraudiogigant 

Samenvattend bieden zowel Apple Carplay als Android Auto naadloze integratie van je smartphone met het infotainmentsysteem van je auto. Met spraakbesturing en een eenvoudige interface kun je veilig en gemakkelijk bellen, navigeren en muziek afspelen tijdens het rijden.

Heb jij nog geen van deze functies in je auto en ben je op zoek naar een Apple CarPlay of Android Auto compatibele autoradio? Ook dan ben je bij Caraudiogigant aan het juiste adres! Neem een kijkje op onze webshop of neem gerust contact met ons op. Ons team van professionals staat altijd paraat om je te voorzien van professioneel advies.

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »